Tevékenységek

VESZÉLYES FÁK KIVÁGÁSA

VESZÉLYES FÁK KIVÁGÁSA

A "veszélyes fák kivágása" fogalmat a hétköznapi nyelven Alpin-technikai favágásnak is szokták hívni. Ez a kötéltechnika és ehhez kapcsolódó eszközök használatát jelenti, ami egy famászási technika. Az alpin-technikai eszközöket úgy választjuk ki, hogy a favágást végző a biztonságban legyen, a fa ne okozzon kárt a fa környezetében található épületekben, közművekben vagy műtárgyakban.

A teljes fakivágásnál olyan faműszó vasat használunk, ami tüskével rendelkezik és a fának a kérgébe szúrva tudunk feljutni a koronába.

Amennyiben a fát nem kell teljesen kivágni, vagy csak faápolás céljából kell felmászni, úgy a tüskés módszer helyett vagy kötelet vagy létrát használunk.

Az Alpin-technikai favágás az egyik legnehezebb módszer, mivel nem ritkán 15-25m magasan kell fűrészelni több órán keresztül, továbbá a levágott ágakat, törzset kötelek segítségével kell leereszteni.

Egyes esetekben a fa állapota nem teszi lehetővé, hogy biztonságosan fel másszunk rá, ilyenkor vagy a közelében található fáról ereszkedünk át a kivágandó fára, vagy emelőkosaras gépjárművet bérelünk, ha azzal meg tudjuk közelíteni a fát. 

4.12. Álló fa gallyazását és ledarabolását csak a biztonságos munkavégzést lehetővé tevő időjárási és megvilágítási viszonyok között szabad végezni: a megvilágítás mértéke és a köd nem akadályozza a munkába vett fa csúcsáig - a részleteket is jól kivehető - látást; a fa törzse és ágai csapadék (eső, ónos eső, hó) és a zúzmara miatt nem síkosak; a hőmérséklet -3°C-nál magasabb; szélcsend van; villámlással járó zivatar nincs. (EBSZ rendelete)


Lakóingatlanon, iparterületen, külterületen és belterületen egyaránt vállalunk fásszárú növények (fák, cserje, bokrok) kivágását, veszélyes fák kivágását alpin-technikával vagy kötéltechnikával akár döntés nélkül is, hagyományos módszerrel vagy emelőkosaras autó segítségével.

Fafajok
Bármilyen fajtájú fásszárú növények: nyárfa, ecetfa, bálványfa, fűz, olajfa, akác, csertölgy, kocsányos tölgy, tölgy, kőris, éger, fenyő, dió, cseresznye, meggy, alma, barack, szilva, körte, tuja, kecskerágó, galagonya, szeder, kökény, eperfa, stb. kivágása, gallyazás, gurigázás, méretre vágás, gallyaprítás, nagy mennyiség esetében darálás, gyökér- és tönkkiásás kézzel vagy géppel, zöld hulladék elszállítása.

 
Cégeknek
Magánszemélyeknek, társasházaknak, cégeknek (Kft. Bt. Zrt, Rt), követségeknek (Embassy), önkormányzatoknak, karitatív szervezeteknek, egyesületeknek, egyházaknak és alapítványoknak is dolgozunk.

Client

Lakott területen

Date

2011. február 11

Tags

Fakivágás
Image