Általánosan előforduló, gyakori jelenségre kérdezett rá. A mi lakóhelyünkön is tömegesen halnak el a kertekbe, parkokba 30-40 évvel ezelőtt ültetett lucfenyők és ezüstfenyők. Ez a szomorú jelenség az éghajlat változással és a fenyőfélék botanikai sajátosságával áll kapcsolatban. A fenyőfélékre jellemző, hogy gyökereik sekélyen helyezkednek el, nem hatolnak le mélyen – legfeljebb 80-100 cm-re – a talajba, de csak akkor, ha az a talajréteg nedves. Ismert tény, hogy a növények gyökerei a nedves talajt keresik, mivel abból tudnak vizet felvenni.

A legyengült fenyőkön telepednek meg a különböző szúbogár fajok, melyeket a fakérgen látható szabályos kerek, 1-3 mm-es átmérőjű röpnyílásai alapján lehet felismerni. A szúbogarak nagyfejű, kissé hengeres testű, kemény kitinpáncéllal fedett, általában néhány mm-es bogarak. Petéiket a kéreg alá helyezik, és a lárváik is ott fejlődnek, a faszövetbe süllyedő kanyargós járataikban.

Teljes cikk: https://agroforum.hu/szaktanacsadas-kerdesek/mi-okozza-a-fenyok-tomeges-pusztulasat/

Kapcsolat:

Cím:  2623 Kismaros
Mobil: 70/ 631-22-44

Biztosított vállalkozás

Zöldhulladék komposztálás

Referenciák:

Favágás:

  Nem csak veszélyes fákat vállalunk, gyümölcsfák vagy dísznövények kivágását vagy levágását és gurigázását is elvégezzük, pl. építési hulladék vagy egyéb tűzifának való fák fűrészelélése.

 Bővebben...

Telektisztítás:

Telektisztítás Bokrok, aljnövényzet, gyökerek eltávolítása. Erdős-bokros elvadult területek, telkek megtisztítását vállaljuk, valamint a zöld hulladék elszállításának módját is megszervezzük.

Bővebben...

 
 

Bontás:

 Nyaralók, faházak, melléképületek és pajták bontását is vállaljuk szállítással, vagy építőanyag újrafelhasználással. Elbontott anyagok elszállítását, vagy telken belüli elhelyezését is megoldjuk.

Bővebben...

Gyökérkiásás:

  Mérettől függetlenül eltávolítjuk a fák és fásszárú növények gyökereit. Munkagéppel vagy kézzel, hidraulikus emelővel vagy csörlő segítségével kiemeljük vagy kiássuk a fák gyökerét.

 Bővebben...

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com